Jövőre lesz megvásárolható a BMW első, akkumulátoros-elektromos hajtással szerelt luxuslimuzinja, amelyről most hivatalos kémfotókat adtak közre abból az alkalomból, hogy a végső fázisához ért a tesztelés. Az i7-es álcázott prototípusai a svédországi Arjeplog környékén esnek át a hideg égövi próbákon.

A jeges felületeken és a hóval borított utakon a tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzin hajtáslánc- és futómű-technológiai rendszereit tökéletesítik a mérnökök. A befagyott tavak csúszós felületei hangolják a modell futómű-technológiájának vezérlőrendszereit, a kormánymű viselkedését, a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) megannyi funkcióját, valamint a fékrendszer és a lassításkor felszabaduló energia visszatáplálását végző rendszer precízen összehangolt együttműködését.

A BMW i7-es luxuslimuzin hajtáslánca az iX-ből lehet ismerős, amelyet a következő generációs 7-es sorozat karosszériájába építenek be. Az álcázott képek alapján radikálisan új arcra számíthatunk, kérdés, ez csak a villanyautóra lesz-e jellemző, vagy a belső égésű motorral hajtott BMW 7-es példányok is megkapják majd?