Az indiai Big Daddy Customs már korábban is rémisztgette az átlagembereket sajátos autó-átépítéseivel, például a Range Rover Evoque-nak átépített Tata Safari terepjáróval, vagy épp a Tolvajtempó Eleanorjának álcázott Chevrolet Nubirával. Most is a sportos vonalat követték, amikor kupévá csonkítottak egy Škoda Octaviát.

Eredetileg egy 2008-ban gyártott, 1,9 literes TDI motorral szerelt családi autó volt a képeken látható alkotás, azonban 90 nappal ezelőtt a Big Daddy Customs nevű tuningcég úgy gondolta, ennél sokkal többre hivatott. Nosza munkához láttak a munkatársak, aminek meg lett az eredménye.

A Muscle Coupe, azaz izomkupé elnevezés nem a képzelet szüleménye, ha elég sötét van és hunyorítva nézzük, a kocsi elejénél a legújabb Mustang vonásait lehet felfedezni. Kevésbé szerencsés, ahogy a megnyújtott ajtóknál megoldották az oldalablak toldását, és a B oszlop is vaskosra sikeredett.

A kerékjáratokat 17 colos, HRS H120-as felnikre húzott 225/50 R17-es abroncsokkal próbálták megtölteni, de a használhatóság megőrzése miatt nem csökkentették a hasmagasságot. A belső térben a műszerfal alsó részének kék színezése, illetve az ülések egyedi bőr kárpitozása jelenti a változást, az 1,9 literes TDI motorhoz és a váltóhoz se nyúltak. A Big Daddy Customs Muscle Coupe most még egyedi alkotás, de ha akad megrendelő, szívesen építenek még többet belőle.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!