Még nem szériaautóként, de tanulmányként már megmutatták a Mercedes GLA első fényképeit-videóját, és hamarosan a Sanghaji Autószalon látogatói is megnézhetik karnyújtásnyi közelségből az új, kompakt öszvért.

Ahogy azt tegnapelőtt megjósoltuk, a tanulmány motorterébe a Mercedes 2,0 literes benzines turbómotorja került 211 lóerős teljesítménnyel, amit 7 fokozatú dupla kuplungos váltó továbbít a 4Matic összkerékhajtás irányába. Az autó további fontos újdonsága a lézeres kivetítővel is rendelkező fényszóró, amely biztonsági szempontból is fontos dolog, hiszen a navigáció utasításának az aszfaltra vetítésével egyfelől a vezető dolgát könnyíti meg ismeretlen terepen, másfelől a többi közlekedő is tudja, milyen irányba szeretne továbbhaladni az esetleg bizonytalanul mozgó kis Mercedes.

A kicsinység egyébként relatív, hiszen annak ellenére, hogy a C oszlopra már nem is jutott oldalablak, a karosszéria hossza 4,38 méter, a szélesség 1,97 méter – ami az elsősorban városi használatra szánt autó praktikusságát erősen megkérdőjelezi -, a magasság 1,57 méter, a tengelytávolság 2,69 méter.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!