Világszerte forgalmazza/forgalmazta Carry kisteherautójának különböző generációit a Suzuki, amely a legújabb típus bemutatását Japánban kezdi meg.

Az újdonság is közvetlen elődjéhez hasonlóan bulldogfülkés felépítésű; szimpla fülkés, dupla fülkés járóképes alvázként kezdik meg a forgalmazását, és gyárilag is lehet speciális felépítményekkel – például hűtődoboz vagy billenőplató – rendelni.

Egyelőre csak egyféle, 0,6 literes, 50 lóerő/63 Nm teljesítményű benzinmotorral készül a Suzuki Carry, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású vagy háromfokozatú, automatikus, extraként összkerékhajtás is kérhető. Később a nemzetközi piacok igényeinek megfelelően várhatóan 1,0 és 1,3 literes benzinmotorokkal is elérhető lesz az újdonság, és az is lehet, hogy India miatt az 1,3 literes dízelt is megkapja majd. Arról egyelőre nincs szó, hogy visszatérne hozzánk a Suzuki Carry haszonjármű.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!