A Motorhome and Caravan Show 2015 szervezőinek a ötlete volt a világ legnagyobb méretű Legoból épített lakókocsijának a megépítése, amely sikerült is nekik – a leleplezéskor jelentették be, hogy a Guinness Világrekordok közé is bekerült az alkotás, amely egyébként rendszámmal is rendelkezik, tehát közúton is használható.

12 ember 12 héten keresztül dolgozott az építésen, egy alvázra építették fel a karosszériát Lego építőkockákból, majd ezzel párhuzamosan a belső teret is megalkották. Mivel a Guinness ragaszkodott a működőképes lakókocsihoz, annak teljes elektromos rendszere van – a mögöttes forgalmat tájékoztató lámpák színes búráját Lego-elemekből rakták össze – és a csapból is folyik víz és még fogkefék is vannak. Utóbbiak használata fájdalmas, hiszen azokat szintén építőkockákból rakták össze.

Az ágy nem túl kényelmes, kőkemény a matrac, és a konyha se használható a játékon kívül másra, hiszen a főzőlap illetve az edények is Legoból készültek. A hűtőben lévő ételek fogyasztása is csak azoknak ajánlott, akik képesek megemészteni a műanyagot.

A 3,6 méter hosszú, 2,2 méter magas Lego lakókocsihoz egyébként 215 158 darab építőkockát használtak fel, és az október 13-18 közötti lakókocsi-kiállítást követően is a helyszínen marad, ott ugyanis a következő esemény október 28-tól kezdődően az éves Lego-kiállítás lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!