Idén ünneplik a rajongók és a jogtulajdonosok a Star Wars, azaz csillag háborúk, vagy ahogy magyarul nevezik, a Csillagok Háborúja franchise 40. születésnapját. A Mercedes-Benz japán forgalmazója is elkészítette a kapcsolódó termékét, a Kecskeméten gyártott CLA kupé alapján állították össze a limitált szériás modelleket.

Összesen 120 példányt gyártanak, hatvan Calcite fehér és 60 Night fekete színű autót vásárolhatnak majd meg a japán ügyfelek, előbbi a rohamosztagos katonáknak állít emléket, utóbbi pedig Darth Vader karakterének. Az alapfelszereltségen felül 18 colos felniket kapnak az autók, belül pedig sportüléseket. Igazából különleges kiegészítőket jelent a limitált széria, például különleges bögrét, a Star Wars feliratot a padlóra vetítő üdvözlőfényeket, különleges padlószőnyeget és olyan fedélzeti kamerát mellékelnek, amely az R2-D2 robot csipogásával szórakoztatja az utasokat.

Olyan műszerfal-árnyékolót is kap a vásárló, amelynek egyik felén a Millenium Falcon pilótafüléje látható annak legénységével, a másikon pedig a „May the force be with you” mondat olvasható. Ez, mármint az „Erő legyen veled” nem feltétlenül igaz az autóra, hiszen a CLA 180-asból készül a különleges autó, ami 1,6 literes turbómotort jelent 122 LE/200 Nm teljesítménnyel. A Mercedes-Benz CLA 180 Star Wars Edition ára 5 040 000 jen, azaz 12,83 millió Ft – Japánban a legolcsóbb CLA 3,79 millió jenbe, azaz 9,65 millió Ft-ba kerül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!