Kivontattak egy szétrohadt, 1986-os Nissan Sentrát egy folyó fenekéről, 28 évvel azután, hogy ellopták az eredeti tulajdonostól. A látvány egyszerre szomorú és titokzatos: a jármű a víz alatt töltött idő alatt csoffadt kátrányhalommá változott, ráadásul a darus kiemelésnél a szétkorrodált kocsitörzs már nem bírta el a saját súlyát, és kettétört.

Az autót egy helyi vízminőség-javító program búvárai szúrták ki a Merrimack folyó fenekén, a massachusettsi Haverhill közelében. A habokból előrángatott roncs történetét elég hamar sikerült összerakni: a helyi rendőrség lefuttatta az alvázszámát a keresőjében, és kiderült róla, hogy lopott. 1988-ban lovasították meg – csábító azt gondolni, hogy egyből bele is vezették a vízbe, de nincs rá bizonyíték, hogy 28 év alatt rohadt szét ilyenné, előfordulhat, hogy sokkal kevesebb idővel ezelőtt parkolták oda.

A Sentra egyébként nincs egyedül: a vízjavító program során szonárral vizsgálták meg a folyó fenekét, és kiderült, hogy több mint húsz autó nyugszik még hullámsírban.