Nemrég érkezett meg LeHavre kikötőjébe az a hajtó, amely a chilei Valparaisoból indulva szállította vissza kontinensünkre az innen származó Dakar-csapatok járműveit. Az egyik kamion kerekeiben összesen 1,4 tonna kokaint találtak a hatóságok.

Kétrétegű műanyag burokba zárva helyezték el a kábítószert a bűnözők a jármű kerekeiben, ennek ellenére egy kábítószer-kereső kutya kiszagolta azt. Az ügyben két, Franciaországban tartózkodó spanyol állampolgárt tartóztattak le a helyszínen, nem sokkal később két bolgár úriembert is elfogtak. Franciaország történetének legnagyobb kábítószerfogása során a mintegy 270 millió euró (83,8 milliárd Ft) értékű kokaint foglaltak le.

2010-ben egyszer már próbálkoztak versenykamionnal kábítószert csempészni Európába, akkor egy hamisított versenykamiont hajóztak be, amely összesen 815 kg kokaint rejtett, de akkor Bilbaóban rögtön szemet szúrt a mezőnyön felüli jármű. Most egy – a hatóságok által meg nem nevezett – igazi versenykamionba rejtették az illegális anyagot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!