A Scania YETD versenysorozat 2003-as bemutatkozása óta jócskán túlnőtt Európán, világszintű esemény lett belőle. Ám az eltelt évek alatt a mögötte húzódó koncepció semmit sem változott, azaz kiemelni a járművezetők szakmai tudását, a járművezető-képzést, a közúti biztonságot és a gazdaságos vezetést, mint a közúti fuvarozás legfontosabb tényezőit.

„A gépkocsivezető a legfontosabb tényező a gazdaságos, környezetkímélő és biztonságos fuvarozás megteremtésében,” – mondta Leif Östling, a Scania elnök-vezérigazgatója – „hiszen a jól képzett, elhivatott sofőrök hatékony vezetésükkel csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, a károsanyag-kibocsátást, valamint hozzájárulnak a közlekedésbiztonság javításához és vállalatuk nyereségtermelő-képességéhez.”

A versenysorozatra a magyar járművezetők 2012. április 13-ig, a regisztrációs időszak zárásáig nevezhetnek a www.scania.hu/yetd oldalon, ahol egyből egy elméleti teszt kitöltésével adhatnak számot tudásukról. A teszt eredménye alapján a legjobbak továbbjutnak a regionális elődöntőkre, majd az országos döntőre. Az országos döntő legjobb teljesítményt nyújtó résztvevője, fogja képviselni Magyarországot a szeptemberben megrendezésre kerülő európai döntőn, ahol a győztes jutalma egy 100.000 euró értékű Scania nyerges vontató.

A nevezés feltételei:

1977. január 1-én vagy később született Magyar állampolgár C+E kategóriás vezetői engedély Saját sofőrkártya digitális tachográfhoz

„A kezdeményezéssel a Scania célja nem kevesebb, mint felhívni a döntéshozók, iparági szakértők és a közvélemény figyelmét az aktuális közlekedéspolitikai, környezetvédelmi kérdésekre, illetve ezekkel szoros összefüggésben a közlekedésbiztonságra, az üzemanyag-hatékony vezetésre, a sofőrökre és képzésük fontosságára.” – mondta Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. „A YETD mindamellett, hogy nagyon vonzó fődíjat kínál a nyertesnek, megpróbálja gépjárművezetői szakmát vonzóvá tenni a fiatalok számára.” A verseny és annak részletei iránt érdeklődő gépkocsivezetők bővebb tájékoztatást találnak a Scania honlapján: www.scania.hu/yetd valamint a Scania hivatalos facebook oldalán: www.facebook.com/scaniamagyarorszag

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!