Olaszországban mostanáig leginkább az Alfa Romeo típusit favorizálták a rendőrségi és csendőrségi autóknál, a speciális elvárások miatt a külföldi gyártók nem is nagyon törték magukat a tendereken. Most azonban a Seat élt a lehetőséggel, és a Leon típusának alapján készített rendőrautójával lett befutó – az is újdonság, hogy ugyanazt az autót választotta egyszerre a két szervezet.

Az első 206 autót már át is adták, 106 a Carabineri-k, 100 a Polizia di Stato állományát gyarapítja. Az összesen 4000 autós, a következő három évben lehívható keretből 925-öt már le is kötöttek, 475 kerül a rendőrséghez, ezek a Panterák, 450 a csendőrséghez, ezek a Gazelle-ek.

Az autók között csak a karosszéria színében van eltérés, műszaki jellemzőik közösek. A motortérben a 150 lóerő teljesítmény dízelmotor dolgozik, a tűzfalat, a padlót és az első ajtókat páncélozással látják el kézifegyverek tüze ellen – a hátul ülőknek már nem jár ki ez a védelem, őket egy rács választja el az első üléssortól. Speciális abroncsok, módosított felfüggesztés, rendőségi fények, rádió és kommunikációs berendezés, valamint fegyvertartók vannak a fedélzeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!