Jessica Liu kínai-kanadai üzletasszony használtan 200 000 kanadai dollárt fizetett egy limitált szériás Aston Martin DB9-esért, a Skyfall ezüst színű autóból mindössze 100 darabot készítettek a hasonló című James Bond filmhez kapcsolódóan lehetett megvásárolni. 2015 decemberében lecsúszott az útról és egy sziklának ütközött, a jobb első kerék kitörött, ezért az első segédkeretet is cserélni kellett, az autó helyreállítása az Aston Martin jóváhagyásával rendelkező szervizben pedig 132 000 kanadai dolláros számlával zárult. Casco nem lévén ezt zsebből kellene fizetni, de Liu asszony ezt nem akarja megtenni. Nem érti, miért kellett 30 000 kanadai dollárért kicserélni mindkét első féket – erre a magyarázat, hogy a karbon-kerámia fékeket csak párban lehet cserélni. Az első segédváz 25 000 kanadai dollárba kerül – nem tipikus fogyó alkatrész, Angliából kellett hozni –, egy fényszóró 9000 kanadai dollár, de a különleges fényezésnek egy doboza is 900 kanadai dollárba kerül.
astonmartin2
Talán azért problémázik annyira a tulajdonos, mert az első ajánlat 24 000 kanadai dollárról szólt, majd pár nappal később már 100 000 kanadai dollárra módosult, miután a szerelők megbontották az autót. Liu asszony ezt nem akarta elfogadni, ezért a kocsit egy másik szervizbe szállíttatta javításra, ahol ugyan kapott egy olcsóbb ajánlatot, de nem fogadták el a munkát mert nem jutottak volna hozzá a gyári alkatrészekhez, úgyhogy visszakerült a Burrard Autostrasse műhelyébe a DB9-es, ahol aztán megcsinálták azt. Már több mint egy éve van a műhelyben az autó, ahol egyébként napi 200 kanadai dolláros tárolási díjat is felszámítanak – most már azonban elengednék ezt az összeget és 5000 kanadai dollár árengedményt is adnának, ha végre eltűnne tőlük a helyet foglaló autó.

astonmartin3

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!