A Volkswagen is szeretett volna közelebbi kapcsolatba kerülni a Proton autógyárral, de végül a japán Hondát választották stratégiai partnerüknek a malájok. Már alá is írták a megállapodást Japánban.

Termékfejlesztés, autók, padlólemez és gyártókapacitás-csere is része a szerződésnek, ami egyáltalán nem ismeretlen a Proton számára, hiszen induláskor a Mitsubishi márkával kötötte össze életét. Egyelőre csak ennyi ismert a maláj tőzsde számára megküldött jelentésből, hivatalos sajtóközlemény még nincs az ügyben. Pontos részletek egyébként is csak a jövő hónapban várhatóak, amikor a DRB-Hicom tulajdonában lévő Proton autógyár közzéteszi üzleti tervét. Az azonban valószínű, hogy az új Honda szuperautó és sportkocsik fejlesztésébe beszáll a Proton tulajdonában lévő Lotus, és valószínűleg a brit gyártó is belátható időn belül Toyota-technikáról Honda-technikára nyergel majd át.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!