Japán ötödik legnagyobb autógyártója azon kevés márkák közé tartozik, akiknek jelen pillanatban nincs stratégiai partnere. Ennek megváltoztatásán azonban a Mazda is dolgozik, hiszen felajánlották a SkyActive technológiájukat minden kedves érdeklődőnek.

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a Fiatot érdekli a legjobban a japánokkal való együttműködés, egészen pontosan a konszernen belül kissé egyedül álló Alfa Romeo márkának lenne egy megfelelő partner, ami a sportos autókat gyártó Mazda lehetne. Ami a Suzuki mellett az olaszok másik japán stratégiai partnere lehet. A hírek szerint elsőként a jelenleg még fejlesztés alatt lévő, SkyActive technológiás MX-5 alapján készülhetne egy Alfa Romeo roadster – az összeszerelés Hirosimában történne, de olasz motorok hajtanák az autót. Legkorábban 2015-ben várható ennek az autónak a piacra dobása. Úgy tűnik, az olaszok felismerték, hogy nehéz lesz legyőzni a Mazda MX-5-öst, ezért inkább megszerzik azt maguknak. Úgy legyen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!