A MINIsek legnagyobb ünnepére a regisztráció már hetek óta folyik, és az indulócsomagot rendeltek száma alapján idén jóval többen lesznek, mint az első ilyen eseményen, 2005-ben. Akkor az olaszországi Misano városában, mintegy 6000 MINI kedvelő gyűlt össze 40 országból, hogy együtt élvezzék a fantasztikus légkört, amit a bulik, a versenyek és a közösségi élmény adott. Idén a nemzetközi DJ gárda, a látványos showelemek és a német MINI Challenge bajnokság két versenye határozza meg a hangulatot, amely a jelek szerint még nagyobb lesz, mint két évvel ezelőtt.

Magyarországot az eladási adatokhoz képest nemzetközileg a legnagyobb csapat képviseli: a két MINI klub tagjaiból álló, több mint 20 autóból álló konvoj június 21-én kora hajnalban indul, hogy részt vegyen a nemzetközi eseményen.
A magyar „MINI Menet” során a Magyarországról induló MINI-sek egy csapatban teszik majd meg a kb. 1400 km-es távot Zandvoortba, amely kb. 13 óra non-stop közös MINI-zést jelent.
A csatlakozó tulajdonosokat ajándékok és meglepetések is várják a találkozó pontokon, elsősorban a hegyeshalmi határátlépésnél, ahol egy közös MINI piknik keretében reggeliznek majd a magyar résztvevők a BMW Magyarország szervezésében.

A hollandiai helyszínen a már hagyományos Motodrome lesz idén is az események középpontja, a közelben pedig a dűnék, a tengerpart, valamint az európai „bulifővárosnak” is számító Amszterdam miatt a helyszín hibátlannak ígérkezik.

Az esemény partnere a nemzetközileg ismert zenei márka, a „Hed Kandi” lesz, amely elsőrangú DJ „küldöttséget” küld a fesztiválra. A MINI tulajdonosok elvárásai igen magasak ezen a téren, így a legismertebb sztár lemezlovasok keverik majd a lemezeket. Az első estén a világszerte népszerű holland DJ Erick mutatja meg, mit tud, de az igazi fénypont szombaton lesz, amikor az angol Faithless tagjai, Sister Bliss és Maxi Jazz lépnek fel.

A fesztivál résztvevőit profi fodrászok segítik, hogy igazán extravagáns frizurájuk legyen. Ők a zenei programok mellett design workshopon, MINI divatbemutatón vehetnek részt, illetve lesz MINI fotókiállítás is.

A fesztiválon tartják a 2007-es MINI CHALLENGE bajnokság negyedik és ötödik versenyét, és a rajongók ezúttal maguk is kipróbálhatják, mit tudnak, és felállíthatják egyéni rekordjukat a holland pályán.
Az eseményen profi oktatók vezetéstechnikai tréninget is tartanak majd az érdeklődőknek, a MINI Challenge versenyautói pedig taxiként működnek majd a versenyfutamok után a fesztivál helyszínén. Aki pedig érdeklődne a versenyzés titkairól, nyugodt körülmények között beszélgethet a versenyzőkkel a MINI CHALLENGE Drivers’ Club-ban.
Rajtuk kívül még két emblematikus figura lesz ott az idei MINI United fesztiválon: a finn „rally professzor”, Rauno Aaltonen, a 67-es Monte Carlo Rally győztese mellett ott lesz Mike Cooper is, a legendás John Cooper fia.