Nemrég újult meg az Opel Corsa, de a műszaki változtatások egy részével csak mostanra készültek el a mérnökök, így most lett még takarékosabb a kisautó EcoFLEX változata.

Az 1,3 literes dízelmotor kapott egy változó szállítású olajpumpát, átprogramozták a vezérlőelektronikáját, teljesen új fejlesztésű a váltó, amelynek az eddiginél kisebb a belső súrlódása, ezen felül még a legújabb, különösen alacsony gördülési ellenállású 185/65 R15-ös abroncsokat is kapott az EcoFLEX modell. A motorleállítóval szerelt változatnál mindez 3,3-3,4 l/100 km-es szabványos fogyasztást eredményez attól függően, hogy 3/5 ajtós karosszériáról van szó, ezzel a 2013-as Corsa az eddigi legtakarékosabb, sorozatgyártású Opel. A teljesítményadatok nem változtak, a maximum 95 lóerő, a nyomaték 190 Nm (1750-3250/perc).

Az összes motornál novembertől bevezetésre kerülő új váltók mellett áthangolták a felfüggesztést is, amely az ígéretek szerint komfortosabb az eddiginél. Utóbbi változás egyedül az OPC változatot nem érinti, ahol az elsődleges szempont a jó úttartás, nem pedig a kényelem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!