Kifejezetten azért hozták át a Volkswagentől az Audi márkához Marc Lichte formatervezőt, hogy az megfiatalítsa annak arculatát. Hogy képes ilyesmire a fiatalember, azt például a legújabb Volkswagen Passat-tal bizonyítja. Arra, hogy mire számíthatunk az Audi háza táján, a Los Angelesi Autószalonon bemutatott A9 Prologue elnevezésű tanulmány árulkodik.

Miután már bő egy évtizede sulykolják, megmarad az autók orrán a jellegzetes hűtőrács, azonban laposabb és szélesebb lesz, és igyekeznek a lehető legalacsonyabbra helyezni azt. A fényszórók is szélesebbek lesznek, több karaktervonallal tagolják a lemezfelületeket, és többet játszanak a krómokkal is, ahogy az az óriáskupé oldalsó ablakainak a kereténél is megfigyelhető. Ez a stílus nem rögtön jelenik meg az új modelleknél, hiszen a sorban következő Q7-es formája már eldöntött dolog, de az új A6/A7/A8-as már ezt a megfiatalított stílust kapja.

A tanulmány nevéből kiindulva ez a kupé is ott lesz majd a sorban, a következő generációváltásnál érkezhet el az ideje annak, hogy a Mercedes hasonló modelljének ellenfele legyen az A9-es. Az 5,1 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,39 méter magas kétajtós kupé tömege 1,98 tonna. A dimenziók ellenére állítólag sportos a vezethetőség, teljesen új felfüggesztéseket kapott a tanulmány, meg összkerékkormányzást, amelynél a hátsó kerekek akár 5 fokos szögben is képesek elfordulni. A megfelelő hajtóerőről a 4,0 literes V8-as biturbó gondoskodik 605 LE/750 Nm teljesítménnyel, ez 3,7 másodperces 100-as sprintet tesz lehetővé, és 8,6 l/100 km-es szabványos átlagot ér el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!