A párhuzamos fejlesztésnek köszönhetően az Aston Martin DB12 Volante karosszériája ugyanolyan merev, mint a kupé esetén, így – leszámítva a plusz kilókból származó hátrányt – ugyanazt a vezetési élményt adja a vászontetős változat. Az első és a hátsó felfüggesztés bekötési pontjait oldalirányban megerősítették, a motor alá extra kereszttartót szereltek, így a ragasztott alumínium térváz 3,7%-kal merevebb az elődnél.

Annak érdekében, hogy a menetkomfort ugyanolyan magas szintű legyen, mint a fémtetős változatban, 8 rétegű vászonból készül a tető, amely kettős hajtással egy mindössze 26 cm mély fiókban tűnik el gombnyomásra. A nyitás 14, a zárás 16 másodpercig tart, és menet közben legfeljebb 50 km/órás sebességgel is lehet végezni. Villantani csak az autó 2 méteres körzetében állva lehet, tehát ilyen távolról működik a távoli (jeladó, párosított okostelefon) tetőnyitás. Négyféle tetőszín közül lehet választani, fekete az alap, de van vörös, kék és fekete/szürke tető is.

A 680 LE (6000/perc) és 800 Nm (2750-6000/perc) teljesítményű, az AMG által gyártott 4,0 literes V8-as biturbó 3,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre az Aston Martin DB12 Volante-t, a csúcssebesség 325 km/óra. A sorozatgyártás a harmadik negyedévben indul, az első ügyfelek még az idén átvehetik autóikat.