Kellemes közös kirándulásnak indult a hétvégén a Supercarclub Holland rendezvénye, hiszen a tagok konvojban vonultak a Need for Speed mozi vetítésére. De nem mind értek oda, hiszen az A12-es autópályán Ede közelében egy BMW M5-ös sofőrje benézte a féktávot.

Egy autópálya-csomópont előtt torlódott fel a forgalom, és amíg az előtte haladó autók lassítottak, a BMW pilótája későn kezdett fékezni. Próbálta elrántani a kormányt, de már nem tudta kikerülni az előtte lassító Rolls-Royce Ghost-ot, amelynek a jobb hátsó részét lökte meg, a brit luxuslimuzin pedig az előtte lévő Audi S5-ösnek ütközött.

Az eredmény jelentős anyagi kár, az Audi saját kerekén távozott a baleset helyszínéről, a Rolls-Royce és a BMW tréleren. Nem csak videón örökítették meg a helyszínt, de Jeffrey de Ruiter fotós is épp arra járt – minden bizonnyal a vagy 100 autóval parádézó Supercarclub konvojt követte. A tanulság: hiába rendelkezik egy autó a világ legjobb fékjeivel, ha a sofőr nem képes használni azt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!