Úgy tűnik manapság Indiában mindenki kompakt egyterűt akar vásárolni, ennek megfelelően a gyártók is eben a szegmensben mutatják be újdonságaikat. A Suzuki csak holnap mutatja be hivatalosan az Ertiga nevű, 4,3 méter hosszú egyterűjét, a Chevrolet CN-100-as azonban már itt van. A Hyundai Hexa Space nevű autó egyelőre csak tanulmány.

A kínai fejlesztésű, a SAIC-GM közös Wuling márkájának egyik modelljét veszi át a Chevrolet Indiában CN-100-as néven. Hétszemélyes utastérrel (Kínában nyolcszemélyes beltér is van) rendelkezik az autó, amihez 1,4 literes, 102 lóerős benzinmotort vagy 1,3 literes (Fiat-eredetű) turbódízelt szerelnek.

A Hyundai Hexa Space tanulmány ennél egy fokkal emberibb. Karosszériája az aktuális divatnak és márkaarculatnak megfelelő, leginkább a Velostert juttatja az ember eszébe. A motortérbe az új fejlesztésű, 1,2 literes turbómotort tették, amihez hatfokozatú automatikus váltót párosítottak – sorozatgyártásban szívómotor és kézi vált is lesz. A Hyundai egyébként a három üléssorban nyolc helyet alakított ki a 4,3 méter hosszú karosszériában, a tengelytávolság 2,75 méter.

A Hexa Space név onnan származik, hogy a két első sorban, ahol 3-3 ülést találunk, a középsőket hátrébb csúsztatták, hogy széltében kényelmesebben elférjenek az utasok. A csomagtartóban található két hely pótülés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!