Egy évvel ezelőtt mutatták be a Renault mérnökei által tervezett és megvalósított Hippie Caviar Hotel nevű lakóautó-tanulmányt, amely az akkor még nem elérhető akkumulátoros-elektromos hajtást ötvözte rendhagyó lakótérrel. Most bemutatkozott a Trafic E-Tech electric változata (109 lóerős hajtómotor, 54 kWh kapacitású akkumulátor akár 240 km-es hatótávolság), és a rendhagyó lakóautó-témát is folytatják az egy számmal kisebb Hippie Caviar Motel-lel, amelyet a Kangoo Z.E. L2-es, azaz nyújtott változatából építettek.

Nehéz meghatározni, kinek-kiknek készült a jármű, hiszen 2 utasülés van és 1 ágy, utóbbi az anyósülés támlájának hátradöntésével jön létre a hátul található paddal együtt, szóval leginkább magányos kalandoroknak alkalmas a Motel. A padlót újrahasznosított gumiabroncsokból készítették, a polcok felületét parafával borították. A sofőr mögötti tolóajtón keresztül egy könnyen takarítható tárolóhelyhez lehet hozzáférni, sílécek/hódeszka szállítására a tetőtartót kell használni.

A Hippie Caviar Motel első kerekeit 120 lóerős villanymotor hajtja, a 45 kWh kapacitású akkumulátor akár 285 km-es hatótávolságot is biztosít, de ha például a gyár által javasolt téli sportok űzésére használja az ember az autót, akkor nem árt a fűtésre is energiát tartalékolni – hőszivattyút használ ugyan az autó, de azért pár óra alatt már az is jelentős fogyasztó.