A düsseldorfi lakóautó-kiállításon mutatja be a Renault a Hippie Caviar Hotel nevű tanulmányát, amely egyszerre a múltat és a jövőt egyesíti. Egészen pontosan a hatvanas évek stílusát, azon belül is a kisbuszokban nomád életmódot folytató hippik világát elevenítik fel a belső kialakításnál, illetve olyan extrákkal, mint a tetőterasz, vagy épp a hátrafelé kitolható ágy (195 cm hosszú, 145 cm széles), amihez rögtön a bogarakat távol tartó háló is tartozik, de vannak vastag, a belátást megakadályozó függönyök is szégyellősöknek.

A Hippie Caviar Hotel karosszériájában csak a társalgó/hálószoba található, a fülke válaszfalra kerül a lapostévé, ezenkívül leginkább tárolók és ülőhelyek találhatóak itt, a vizesblokk, tehát a konyha és a fürdőszoba egy utánfutóban utazik, ahol még egy nagy kapacitású akkumulátor is helyet kap. Az ötlet az, hogy a kempingben lehet hagyni ezt a modult, amelynek töltődhet az akkumulátora, amíg a kirándulók a kempingautóval túrázni mennek.

A Renault Hippie Caviar Hotel a hivatalosan még be sem mutatott Trafic EV akkumulátoros-elektromos modellen alapul, ez képviseli a jövőt; ezért lett türkizkék az orr. A villanymotoros Trafic műszaki részletekről semmit nem árultak el, azt majd csak a piaci bevezetéshez közeledve ismerhetjük meg.