Az Aiways cég neve az Ai on the way, azaz mesterséges intelligencia az úton brit kifejezésből származik, és arra akarnak utalni ezzel, hogy fejlett vezetőtámogató-rendszerekkel szerelik majd az összes autójukat. Az első modelljük a műszaki vezető Roland Gumpert nevét viselő sportkocsi lesz, de az itt látható U5 Ion nevű szabadidő-autóval akarnak tömeggyártóvá válni 2019-ben, majd 2020-tól kezdve évi két új modellel bővítik a választékot.

A U5 Ion különlegessége az akkumulátorában rejlik, alaphelyzetben 325 vagy 460 km-es hatótávolságot biztosít a padló alá beépített telep, ezen kívül a csomagtér padlójában van még hat darab rekesz, ahol külön pénzért bérelhető akkukat lehet elhelyezni. Ez a hat darab cserélhető telep további 100 km-t ad hozzá a hatótávolsághoz, a lényeg, hogy egy perc alatt kicserélhetőek. Nem kell a fő akkumulátor töltésével vesződni, ha nagyon siet az ember. Az Aiways azt tervezi, hogy a kereskedéseinek közelében (város) lévő benzinkutakon teszi majd elérhetővé az akkumulátor-csere automatákat.

Nincs kulcs vagy jeladó az autóhoz, biometrikus azonosítással (ujjlenyomat vagy arcfelismerés) lehet hozzáférni az autóhoz. Nem spóroltak a kijelzőkkel sem, a kormány mögött például rögtön három darabot helyeztek el, és akkor még ott van a középen lévő szuper-szélesvásznú monitor, az irányválasztón (előválasztó-forgókapcsoló) kívül csak érintőképernyők vannak.