Kevesebb, mint 1 hónap van már csak hátra a Lamborghini gyár 60. jubileumi évéből, de az olaszok csak nem csillapodnak. A Miami Beach-en megrendezett Art Basel 2023 kiállításon mutatták be az amerikai forgalmazó által megrendelt Lamborghini Revuelto Opera Unica kupét, amelynek különleges fényezésén 435 munkaórát dolgoztak a gyári szakemberek, az ehhez passzoló belső térre további 220 munkaórát fordítottak.

A különleges fényezési eljárás kidolgozása, kipróbálása és a színek kiválasztása összesen 76 munkaórába tellett, a lilából feketébe, mármint Viola Parsifale-ból Nero Helene-be ecsetvonásokkal átmenő fényezés kivitelezése 435 munkaórát vett igénybe, az első fedélen felsejlik a 60. születésnapra készített logó. Az utastérben is a lila és fekete, pardon, Viola Acutus és Nero Ade színek a meghatározóak, itt már számos helyen megjelenik a jubileumi logó – ezen összesen 220 munkaórát dolgoztak a Lamborghini szakemberei.

Az Automobili Lamborghini America forgalmazó által az Ad Personam program keretében megrendelt Revuelto Opera Unica egyébként pár órával a bemutatása után már gazdára is talált, a tulajdonosa 1 millió dollárt meghaladó összeget fizetett ki érte.