Átadták az első gyorsforgalmi utat az Egyesült Államokban, és rögtön az első 24 óra alatt négy baleset történt. Nem az autóvezetők hibájából, hanem azért, mert olyan helyen vezették az utat, ahol egyébként is gondot okoz a vaddisznó-populáció, és semmilyen, az állatokat az úttól távol tartó kerítés nincs, nem is beszélve vad-felüljáróról.

Az SH 130-as fizetős út (november 11-ig ingyenes a használat, hogy rászokjanak az emberek) különlegessége, hogy ott 85 mérföld/órás, azaz 136 km/órás tempóval lehet haladni. Azonban a Caldwell Countyban élő vaddisznók eddig nem találkoztak ilyen gyors forgalommal, és napszaktól függetlenül átkelnek az úton. Az autóvezetők meg folyamatosan beléjük ütköznek. Az első nagy négy balesete közül egy totálkárt eredményezett. Még a hatóságoknak sincs ötletük a helyzet megoldására, csak azt tudják tanácsolni, ne próbálja meg elkerülni a sofőr az ütközést, egyenesen hajtson és jó erősen szorítsa a kormányt, ha vaddisznókkal találkozik. Lesz, ami lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!