A brit Nyobolt startup nem alapvetően új, hanem a meglévő technológiát optimalizálva készítette el a nagyon gyorsan, mindössze 6 perc alatt feltölthető autó-akkumulátorát, ennyi idő alatt 250 km-nyi energiát tud vételezni a minden tekintetben optimalizált (cellák, anyagok, teljesítményelektronika) rendszer. Arról is gondoskodnak, hogy ennek minél nagyobb körben híre menjen, ezért a Callum stúdióval közösen egy sportkocsit is készítettek.

Nem téved az, aki netán az eredeti Lotus Elise vonásait véli felfedezni az egyszerűen csak Nyobolt EV névre keresztelt roadsteren, hiszen ugyanaz a Julian Thompson készítette a megjelenést, a Callum stúdió a gyakorlati megvalósításban segített. A 35 kWh kapacitású teleppel a saját tömeg 1,5 tonna alatt marad, a 6 perces töltési idő pedig azt jelenti, hogy óránként 1600 mérföldnyi energiát tud vételezni az autó – ez több mint duplája a ma megvásárolható villanyautóknak. Ráadásul nem megy a tartósság rovására a nagy töltési teljesítmény, a prototípusoknál 2000 töltési ciklus után se mértek számottevő kapacitásromlást.

A Nyobolt akkumulátor-technológiája 2024-ben kerül sorozatgyártásba, azt nem árulták el, milyen típusban fogják használni, de azt igen, hogy szabadon méretezhető megoldásról van szó, tehát akár nagy méretű haszonjárművekben is használható a szupergyors töltésű telep.