A magyar vásárlóknak is ismerős lehet a nyolc év személyautó-garancia, hiszen a Tata Indicát kínálták egy időben ilyen hosszú jótállással. Franciaországban most épp egymásra licitálnak a gyártók az ügyfelek márkaszervizhez kötése végett, az Opel most az Astrára vállal nyolc év garanciát, ha azt június vége előtt megrendeli a kedves ügyfél.

Alaphelyzetben a 2 év/km korlátozás nélküli általános garanciát 3 év/100 000 km-re meghosszabbítva biztosítja az Opel francia forgalmazója, az új ajánlat annyiban tér el ettől, hogy nem 1 évet, hanem 6-ot tesz hozzá a törvényi minimumhoz. Az életkor miatti elhasználódásból eredő kopás nem lesz téma, mivel van egy 150 000 km-es limit is, ami átlagos, évi 18750 km-es használatot feltételez. A lépés válasz a Fiat csoport tavaly bevezetett, 6 év/150 000 km-ig érvényes garanciájára, meg a Kia évek óta kínált 7 év/150 000 km-ére. Legalábbis egy ideig, július elsejével ugyanis már nem érvényes az ajánlat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!