Kevés autónak van olyan kultusza, mint „A chicagói tanú”-ban/”San Franciscó-i zsaru”-ban (ezek a hivatalos magyar címei a filmnek) szereplő, zöld színű Mustang kupénak. Negyven évvel később pedig egy újabb limitált szériás autót ihletett az egykori film, az új Mustang Bullitt bemutatójára még Steve McQueen unokáját, Molly McQueent is meginvitálta a Ford.

Meglepő módon a filmbelinek megfelelő Dark Highland Green szín feláras extra (fekete a másik lehetőség), egyébként a Premium csomag és a Performance csomag is ott van a fedélzeten a csappantyús kipufogóval együtt. A kerékjáratokba 19 colos átmérővel kerülnek a Torque Thrust felnik, a Brembo féknyergeket pirosra festik, fekete a hűtőrács és krómcsík kerül az oldalablakok és a hűtőrács köré.

A színválasztáson kívül három extrára fizethetnek be a Mustang Bullit vásárlók: Electronika csomag (navigáció, vezetési segédek, nagy hifi), MagneRide lengéscsillapítók és Recaro kagylóülések.

Az 5,0 literes V8-as szívómotor megkapja a Shelby GT350-es 87 mm átmérőjű pillangószeleppel rendelkező szívósorát és motorvezérlését, aminek köszönhetően a teljesítmény meghaladja a 475 LE/570 Nm-t. A digitális műszeregység egyedi üdvözlőképernyővel fogadja a vezetőt, a zöld háttérben az autó látható, nem pedig a póniló-embléma. A Mustang Bullitt csak 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval létezik, a váltógomb pedig természetesen a filmautónak megfelelően egy fehér műanyaggömb.