A Spanyol Nagydíj végkimenetele már a verseny elején eldőlt. A rajtnál ugyanis elég lassan indult el Hamilton és ezzel esélyt adott Vettelnek arra, hogy kielőzze őt és tartsa magát a második helyen. Hamilton ezután beragadt a ferraris pilóta mögé és csak csapata alternatív stratégiájának köszönhetően tudta kielőzni a németet. A három bokszbeállásra váltó Hamiltonnak bejött ez a kockáztatás, mivel Vettel elé tudott visszamenni a versenybe az utolsó beállását követően. Arra viszont már nem volt elég, hogy utolérhesse a messze elhúzó Rosberget. Kárenyhítést azért végzett, hiszen a második hellyel kevesebb pontot vesztett, mint a harmadikkal az egyéni ponttáblán.

Bahrein után ismét a negyedik helyezést szerezte meg a Williams színeiben versenyző Valtteri Bottas. A finn sikeresen kivédte Kimi Raikkönen támadásait az utolsó körökben, aki végül a hetedik rajthelyről az ötödik helyre verekedte fel magát. Felipe Massa ismét nagyot alkotott. A brazil pilóta a kilencedik helyről rajtolt el és onnan jutott el végül a hatodik helyezésig. A Williams pilótája volt az utolsó, még nem lekörözött pilóta.

A Renault-motoros autók tovább küszködtek. A Toro Rossók és a Red Bullok nem tudtak az időmérő eredményeikhez hasonlót elérni, így az utolsó pontszerző helyekért harcolhattak csak. Daniel Ricciardo lett a legjobb közülük a hetedik helyével. Sainznek, Kvjatnak és Verstappennek a kilencedik, tizedik és tizenegyedik pozícióval kellett beérnie. A Lotus felemás napot zárhat. Romain Grosjean délutánja sűrűre sikeredett. A francia pilóta először csapattársa, Pastor Maldonado versenyét tette tönkre, mikor eltalálta annak autóját, s ezzel megsérült a venezuelai pilóta autójának hátsó szárnya. Ezután folytatódott a kálváriája, ugyanis majdnem elütötte a bokszban a csapat nyalókás emberét. A történet végül szép véget ért, hiszen a nyolcadik helyre vitte célba autóját.

Bár hazai pályán versenyzett, nem sok babér termett Fernando Alonso és csapata, a McLaren számára ezen a hétvégén. A szebb napokat is megért wokingiak pont nélkül mondanak búcsút Barcelonának. Fernando Alonso autójának fékmeghibásodása miatt kiállni kényszerült. Majdnem elütötte ő is a nyalókás emberét, mivel a rossz fékek miatt nem tudott időben megállni. Jenson Button közben a verseny nagy részében sereghajtóként ment a mezőny végén.

2015-ös Spanyol Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Nico Rosberg Mercedes 1:41:12.555 2. Lewis Hamilton Mercedes + 17.551 3. Sebastian Vettel Ferrari + 45.342 4. Valtteri Bottas Williams + 59.217 5. Kimi Raikkönen Ferrari + 1:00.002 6. Felipe Massa Williams + 1:21.314 7. Daniel Ricciardo Red Bull + 1 kör 8. Romain Grosjean Lotus + 1 kör 9. Carlos Sainz Jr. Toro Rosso + 1 kör 10. Danyiil Kvjat Red Bull + 1 kör 11. Max Verstappen Toro Rosso + 1 kör 12. Felipe Nasr Sauber + 1 kör 13. Sergio Perez Force India + 1 kör 14. Marcus Ericsson Sauber + 1 kör 15. Nico Hülkenberg Force India + 1 kör 16. Jenson Button McLaren + 1 kör 17. Will Stevens Marussia Ferrari + 3 kör 18. Roberto Merhi Marussia Ferrari + 4 kör 19. Pastor Maldonado Lotus Nem ért célba 20. Fernando Alonso McLaren Nem ért célba

Spanyolország után két múlva egy ikonikus helyszín következik. Május végén ugyanis a luxus és csillogás hazájába, a szponzorok kedvenc helyszínére, Monacóba érkezik a Forma-1-es cirkusz. Az elmúlt két évben zsinórban Nico Rosberg nyert Monacóban, kérdés, hogy triplázni tud-e majd ezen a csillogó helyszínen. Monaco felkészült a Forma-1-es versenyre, hiszen ezen a hétvégén a Formula E bajnokságsorozatnak adott otthont.

A világbajnokság eredménye a Spanyol Nagydíj után

Pilóták: 1. Lewis Hamilton 111 pont 2. Nico Rosberg 91 pont 3. Sebastian Vettel 80 pont 4. Kimi Raikkönen 52 pont 5. Valtteri Bottas 42 pont 6. Felipe Massa 39 pont 7. Daniel Ricciardo 25 pont 8. Romain Grosjean 16 pont 9. Felipe Nasr 14 pont 10. Carlos Sainz Jr. 8 pont Konstruktőrök: 1. Mercedes 202 pont 2. Ferrari 132 pont 3. Williams 81 pont 4. Red Bull 30 pont 5. Sauber 19 pont 6. Lotus 16 pont 7. Toro Rosso 14 pont 8. Force India 11 pont 9. McLaren 0 pont 10. Manor 0 pont

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!