Fotó: Bentley és Lővei Gergely

5 évvel ezelőtt nyitott meg a Bentley Budapest márkakereskedés, amely az ügyfelek és a gyár legnagyobb megelégedésére dolgozik. Eddig mindig sikerült idő előtt értékesíteni a nekünk kiosztott kontingenst, egyedül a használtautó-üzletág nem működik – ez viszont örömhír, hiszen azt jelenti, hogy a vásárló megtartja az autóját. Az eddigi 5 év alatt mintegy 100 autót értékesítettek hazánkban – a legnépszerűbb a Bentayga – a 280 négyzetméteres bemutatóteremben, és ezeken felül a korábban gyártott autók szervizelését is végzik.

A jubileumra egy Bentley Continental GT S és egy 1934-ben gyártott Bentley Derby 3 ½ litre beállításával készült a kereskedés, utóbbi az 1933-ban bemutatott „Silent Sports Car” 90 éves jubileumának alkalmából tette tiszteletét a Valker család gyűjteményéből.

Európában és világszinten 2020 óta megháromszorozódott az egyedi kialakításért felelős Mulliner szolgáltatás igénybevétele, jelenleg a Bentley által gyártott autók közel harmadát készítik egyedi extrákkal, az extrákon felül további 35 000 eurót költenek az ügyfelek az egyediségre. A Bentley márka jövőre már minden modellsorozatában kínál majd elektrifizált hajtást – a búcsúzó W12-es Speed modellek utóda várhatóan plug-in V8-as lesz… –, 2026-ban dobják piacra első akkumulátoros-elektromos autójukat, és ők a brit kormánnyal ellentétben nem halasztják el a teljes akkumulátoros-elektromos átállást, tehát 2030-ra már csak ilyen autókat kínálnak az ügyfeleknek.