Széles termékportfóliójában rengeteg olyan részegységet fejleszt a Bosch, amelyek mind szerephez jutnak az önvezető járműveknél. Ezeket a műszaki megoldásokat és technológiákat egyesítik az IAA Haszonjármű Kiállításon bemutatkozó Vision X nevű nyergesvontatónál, amelynél már sikeresen megszabadultak a sofőrtől. Ráadásul a Bosch szerint nem is olyan távoli jövőről beszélünk, hiszen szerintük már a következő évtizedben sor kerülhet a profi kamionsofőrök kiváltására; legalábbis a hosszú távon (autópálya) történő közúti árufuvarozásnál.
bosch2
A robotautó technológia mellett például kamerákkal-kijelzőkkel helyettesítették a külső visszapillantókat, ez önmagában 2 %-os üzemanyag-megtakarítást jelent. A Bosch szerint a következő évtized közepére a szigorodó előírások miatt már a haszonjárművek világában se lesz dízelmotor, helyette földgáz-elektromos hibrid hajtást kap a Vision X.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!