1969 óta épít versenyhajókat a Cigarette Racing nevű csapat, amelyik 10 évvel ezelőtt lett a Mercedes-AMG hivatalos partnere. A kapcsolat értelmében évről-évre a legújabb fejlesztésű hajójukat az autógyár formatervezőinek segítségével prezentálják, akik jellemzően aktuális autójuk megjelenését igyekeznek átvinni a vízi járműre.

Idén a Mercedes-AMG GT R volt az inspiráció, annak is a különleges zöld fényezése, a hajó pedig a 2017-es Cigarette Racing Marauder 50′-ese. Utóbbinál a karbon használatával és például az elektromos rendszer minimálisra csökkentésével több mint 590 kg-mal sikerült csökkenteni a saját tömeget. Két darab Mercury Racing 1550/1350 QC4v csónakmotor hajt, ezeknél gombnyomásra választhatja ki a kapitány, épp melyik teljesítménnyel üzemeljenek, tehát 2700 vagy 3100 lóerő a maximális teljesítmény. Utóbbi használatához versenybenzin szükséges, egyszerű 91 oktános üzemanyaggal csak a gyengébb szint érhető el.

Gorden Wagener saját maga rajzolta meg a hajó fényezésének terveit, az autó Green Hell Magno festékét felhasználva, és egy különleges logót is készített a partnerség évfordulójára. A kárpitokat az AMG Performance Studio szakemberei készítették el. A Cigarette Racing Marauder 50′-es hajónak nincs listaára, hiszen minden esetben egyedi igények alapján állítják azt össze.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!