A „Multivan Open” variációt 2007. április elsején mutatja be Hannoverben a nyilvánosságnak a Volkswagen Haszonjárművek. A hétüléses egyelőre csak buggyként, vagyis tető nélkül rendelhető és 174 lóerős.
 

Külön erre a célra kifejlesztett üléshuzata lepergeti a sós vizet és homokot, ráadásul kiegészítő lábtérfűtéssel is ellátták, így a Multivan Open az ideális „strandmobil” egy kiránduláshoz, amely a dűnék között a tengerhez vezet. Okosan elhelyezett és praktikus tárolórekeszekkel rendelkezik a napszemüvegeknek, sőt, fürdőgyékény-tartója is van. Ezen kívül további rejtekhelyeket találhatunk az olyan, a parton nélkülözhetetlen kiegészítők számára, mint például a fürdőpapucs, a búvárszemüveg, és a búvárpipa. Ezek a megoldások teszik a nyitott járgányt a nyár sokoldalú kísérőjévé.

A szivargyújtóba gond nélkül csatlakoztatható az elektromos grill és a sofőr, illetve az első utas keze ügyében elhelyeztek egy külön tartót a naptej számára.

A fiatal célközönség számára készült Open májustól rendelhető, az idei nyár legnagyobb attrakciója a strandokon Óceánkék reflexkróm színben pompázik majd.
Különleges ismertetőjel: Külön rendelhető extraként elérhető lesz majd a külső fényezésnek és a belső felszerelésnek megfelelő kihajtható napernyő, nyugágy és speciális rögzítésű szélfogók, valamint egy utólag beépített tároló a búvárruhák, oxigénpalackok és békalábak optimális és biztonságos tárolásához.