Sok szülő követi el azt a hibát, hogy túlságosan korán ülteti előrenéző gyermekülésbe csemetéjét, a problémát az jelenti, hogy már egy kis koccanáskor is súlyos nyaksérüléseket szenvedhet a csemete, mert a nyakizomzata még egyszerűen nem elég erős ahhoz, hogy megtartsa a fejet. A visszajelzések szerint a szülők azért váltanak túlságosan korán menetirányba, mert a gyermekek arra panaszkodnak, hogy túlságosan meleg az ülés és hogy nem fér el a lábuk.

A Volvo orvosolni próbálja ezeket a problémákat az új, június elejétől elérhető gyermeküléseivel, amelyeket a Britax céggel közösen fejlesztett ki. A 80%-ban gyapjúból készített kárpit jobban lélegzik a korábban alkalmazott anyagnál, téli- és nyári időjárási körülmények között is kellemesebb a tapintásuk. Áttervezték az ülés vázát is, így több hely marad a gyermek lábának. A három ülés közül az első az 1 évnél fiatalabb gyermekeknek készül, a második a 9 hónap-6 év közötti korosztályt fedi le és hátrafelé néz, a harmadikra pedig akkor van szükség, ha az előbbit már kinőtte a gyermek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!