Grande Punto néven kezdte meg pályafutását a Fiat Punto kisautó harmadik generációja, amely aztán az egyik modellév-váltás során Punto-vá rövidült, majd a modellfrissítéskor Punto Evo-ként folytatta. Ma megint egyszerűen Punto néven forgalmazzák a gépkocsit, de nem sokáig, hiszen az Avventura szabadidő-autóval egyszerre érkező modellfrissítés során újfent Punto Evo nevet kap.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy Indiában pár héten belül megindul az újdonság forgalmazása, arról nincs hír, Európába mikor ér el a még több krómmal és nagyobb fényszórókkal rendelkező megjelenés. Ahogy az lenni szokott, érdemben csak a kocsi orrát módosították, hátul épp csak a lökhárító változott.

Az utastérben a legújabb Lineából ismert (a lefényképezett prototípuson fekete színű) műszerfal és a hátsó sor számára egy, a padló közelében középen elhelyezett légkiömlő jelenti a változást. Indiában műszakilag nem lesz semmi újdonság, a minimális darabszámban értékesített 1,2 és 1,4 literes benzines négyhengeresek mellett a szubkontinensen húzómodellnek számító 1,3 literes turbódízel (75 és 90 LE) alkotja majd a kínálatot. Európában se várható változás a Fiat Punto Evo tudásában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!