Hidrogénhajtású, hibridmotoros és fontos információkat egymásnak “üzenő” autók – csak pár a BMW mérnökeinek legújabb fejlesztéseiből. A gyár ugyanakkor próbál minél inkább fórumot teremteni a társadalom, a technika és a környezetvédelem számára. Ennek legújabb jele, hogy a BMW megújította éppen második éve működő tudományos honlapját. Az új portálon a tudomány, a kutatások és a szállítmányozás minden területét érintő hírek és háttér-információk kaptak helyet. A www.scienceclub.de címen elérhető honlap betekintést enged a bajor autómárka kutatás-fejlesztés részlegének izgalmas világába. A tudományok iránt érdeklődő látogatók számára készített honlapon a járműtechnológiától kezdve a szállítmányozáson át a gyártási módszerek legújabb ötleteiig számtalan érdekesség található. Az angolul és németül olvasható portálon a jövő szállítmányozási technikáját is megismerhetik a virtuális látogatók, sőt, történelmi “kirándulást” tehetnek az autó történelmében. A keresőben több mint 40 téma hírei között kereshet az érdeklődő, és kérésére minden új hírt e-mailben eljuttatnak a számára.

Christoph Huss, a BMW Csoport tudományos vezetője szerint az autóipar és a szállítmányozás új technikái iránti érdeklődés nagyon megnőtt az utóbbi években, különösen a környezetvédelem kapcsán. “Mi a BMW-nél tudatában vagyunk a társadalom és a környezet iránti felelősségünknek és folyamatosan új ötleteket dolgozunk ki, amelyekkel forradalmisítható az autózás. A honlapon keresztül eljuthatunk azokhoz, akiket érdekelnek a tudomány hírei.”

A ScienceClub eredetileg egy negyédevente megjelenő tudományos folyóirat volt, és fontos forrásául szolgált az egyetemi oktatóknak és az újságíróknak egyaránt. A nagy érdeklődés miatt 2001-ben az Internetre tették a periodikát – azóta a BMW Csoport honlapja elképzelhetetlen lenne a ScienceClub nélkül.