A versenysport világában 25 év több örökkévalóságnak felel meg, így nem csoda, hogy a Prodrive által negyed évszázad után újraálmodott Subaru Impreza úgy lett ütősebb az egykori WRC raliautónál, hogy normál rendszáma van. Jórészt ugyanazok a szakemberek dolgoztak a Prodrive P25-ösön, akik anno az Ompreza 22B raliautót konstruálták, David Lapworth volt most is a műszaki vezető, a megjelenésért újra Peter Stevens felelt.

Anno 424 példányt készítettek a raliautóból, ezek közül 25-ös vásároltak vissza, és azok alapján építik meg a Prodrive P25-öst, amelynél a karbon fokozott használatával (az összes külső karosszériaelem, beleértve a hátsó sárvédőket is ebből készül) a saját tömeget sikerült 1200 kg alá vinni. A 2,5 literes boxer turbómotor számára új perselyeket, dugattyúkat, hajtókarokat készítettek, változó szelepvezérlést építenek be, a teljesítmény 400+ LE/600+ Nm, a 6 fokozatú félautomata váltó WRC-technológiás rajtautomatikával (az 1-2-3 fokozatot magától végigváltja) rendelkezik, a 0-100 km/óra gyorsulás kevesebb, mint 3,5 másodpercig tart.

Elöl és hátul részlegesen önzáró differenciálmű dolgozik, a középső differenciálműnél a sofőr állíthatja a nyomatékelosztást, alumíniumból készítettek egyedi, szereléssel állítható McPherson rugóstagokat. A fékrendszert az AP Racing szállítja, a 380 mm-es első tárcsákat 6, a 350 mm-es hátsókat 4 dugattyús nyergek szorítják, a 8,5 x 19 col méretű felnikre 235/35 méretű Bridgestone Potenza abroncsokat szerelnek – ezekhez választották ki a lengéscsillapítókat. Az utastérben karbon burkolatok, bőr illetve Alcantara kárpit jelzi a változást, a fedélzeti elektronika is a legmodernebb versenyautókból érkezik. A Prodrive P25-ös a Goodwood FoS-on debütál, a 25 autónál nincs választási lehetőség, mindet kékre fényezik, az ár nettó 460 000 font (213 millió Ft), amiben benne van a brit forgalomba helyezés is.