A Bosch budapesti, alapvetően autóipari fejlesztésekkel foglalkozó részlegének új központi épületét adták most át egy 32 milliárd forintos beruházás részeként került sor a fejlesztésre. „Az új épület megnyitását kutatás-fejlesztési tevékenységünk folyamatos bővülése tette lehetővé. Az innováció mindig kulcsfontosságú volt a Bosch sikereiben, és ennek részeként a magyar mérnökök szakmai tudására és elkötelezettségére is számítunk” – jelentette ki a megnyitón Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja.

A budapesti komplexumban már közel 1300 mérnök dolgozik, ami több mint kétszerese a beruházás 2011-es indulásakor foglalkoztatottak számának. Közülük mintegy 1000 mérnök számára alakítottak ki munkaállomásokat az új épületben. A komplexum teljes területe 51 000 négyzetméter, operatív alapterülete pedig 47 800 négyzetméter. A most átadott új épületben irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket, illetve közösségi és inspirációs tereket alakítottak ki. Az új laborokban a nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez szükséges élettartam szimulációkon, megbízhatóság teszteken, analíziseken és folyamatteszteken dolgoznak a Bosch mérnökei. Az építkezés részeként egy négyszintes parkolóház is felépült a fővárosi központban.

A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja. A centrum jelenleg 11 osztállyal működik. Itt fejlesztik például az elektronikus vezérlőegységeket, valamint az utasbiztonsági és vezetéstámogató rendszerek különböző elemeit. Emellett a Budapesti Fejlesztési Központban működik egy autószerelő műhely is, ahol az ultrahang-, video- és radarérzékelőkön alapuló legújabb vezetéstámogató rendszereket szerelik be az autókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!