A Land Rover Classic limitált szériás – kimondottan az Eastnori kastélyban megrendezésre kerülő túraversenyre készült – Defender Works V8 Trophy járművek kiadásával folytatja 2021-ben az ikonikus márka jelentős 4×4-es expedíciós örökségét. A Land Rover Classic újratervezett, 2012-2016-os Defender Works V8 specifikációján alapuló, limitált modellt az 5,0 literes V8 benzines – 405 lóerős – hajtáslánccal és a nyolcfokozatú ZF automata sebességváltóval, a felújított felfüggesztéssel, valamint kormány-és fékcsomagokkal és a további frissítések széles skálájával kimondottan off-road használatra szabták.

A Defender Works V8 Trophy mindössze huszonöt példánya a 90 és a 110 kombi karosszéria-változataiban készül, egyedülálló, ’Eastnor Yellow’ színben, a karosszériával megegyező színű, 16 hüvelykes acél kerekekkel, a kerékíveken, a motorháztetőn és a csomagtér-ajtón ’Narvik Black’ fényezéssel. Az erre a célra gyártott járművek LED-es fényszórókat, ’Heritage’ első hűtőrácsot, egyedi Land Rover Trophy jelvényeket és a rendezvényeken minden résztvevő számára személyre szabott matricázást is kapnak. A belső tér teljes, fekete ’Windsor’ bőr kárpitozással rendelkezik, a további kényelemről a feltűnő, sárga öltéssel készült ’Recaro’ sportülések gondoskodnak, az egyedi design részét képezik az expedíciós óráiról ismert gyártó, az Elliot Brown Land Rover Trophy óraszámlapjai.

A legkomolyabb terepkihívásoknak is ellenálló jármű további felszerelései közé tartoznak az első csörlő, a többpontos expedíciós keret, a tetőcsomagtartó, az alvázvédelem, az A-rúd, a megemelt légbeömlő, a reflektorok és a különleges terep-gumiabroncsok. Az autót a Land Rover Classic saját ’Classic Infotainment’ rendszerével is felszerelik, amely tartalmazza az integrált navigációt és a mobil eszközök csatlakoztathatóságát. A Works V8 Trophy vásárlói nem mindennapi körülmények között próbálhatják majd ki először új autójukat, hiszen belépőt kapnak az exkluzív, háromnapos Land Rover Trophy kalandversenyre, melyet Eastnor kastélyában, a Land Rover tesztelésének és fejlesztésének szellemi otthonában rendeznek majd.