Október 20-án, a Cheffins Vintage Sale árverésen bocsájtják áruba azt a Land Rover Series I-est, amelyet Sir Winston Churchill kapott ajándékba nyolcvanadik születésnapján, 1954. október 30-án.
<hidetes>
Még az első rendszámtábláját viseli az autó, UKE 80, a papírok tanúsága szerint az első tulajdonos Rt Hon. Sir Winston Spencer Churchill KG. OM. CH. MP. volt. Sofőr vezette az autót, amelyet arra szolgált, hogy 300 hektáros birtokán közlekedjen. A Rover gyár a kiemelt ügyfélhez alakította a Land Rovert, amelynél különösen széles utasülést alakítottak ki, a húsz centi széles középső ülést lehajtható könyöklőnek alakították át, a műszerfalra meg egy bőrpántot helyeztek el, hogy be tudja magát húzni az ülésre Churchill. Később még egy utólagos módosítást hajtottak végre a járművön, mégpedig lábtér-fűtést helyeztek el rajta.

Churchill 1965-ben bekövetkezett halála után vője tulajdonába került, 1967. decemberében már nem újították meg a műszakiját, ezt követően 1973-if egy másik farmon használták. Azóta már több kézen is átment az autó, amely ennek ellenére még igen jó állapotban van, hiszen 12 932 mérföldes (20 807 km) futásteljesítménnyel rendelkezik. A becslés szerint 50-60 ezer fontos leütési áron fogják elvinni az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!