Amíg az európai kontinensen még mindig nincs (legalábbis hivatalos) hír a Suzuki Swift megújulásáról, a brit forgalmazó ma is közreadott egy igen fontos adalékot, mégpedig azt, hogy már ötajtós karosszériával is elérhető lesz majd a Sport változat.

Lényegében csak globalizációról van szó, hiszen a Suzuki Swift Sport csak Európában volt a háromajtós karosszériára korlátozva, a világ többi részén eddig is ötajtósként létezett – nem véletlen, hiszen a háromajtós felépítményt csak Esztergomban készítik. Mostantól azonban már hazai gyártásból is elérhető az ötajtós Sport.

A praktikusabb karosszérián kívül nagy változás nincs, továbbra is a 136 lóerős, 1,6 literes négyhengeres hajtja az első kerekeket, és nem változott a nagyobb légbeömlőkkel ellátott első lökhárító megjelenése sem – LED csak a hátsó pótféklámpába került. A háromajtós változatnál 500 fonttal drágább ötajtós Suzuki Swift Sport szabványos fogyasztása változatlanul 6,4 l/100 km.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!