Némi kapcsolat azért van az MG márka és a BMW között, hiszen a bajorok birtokolták 1994-2000 között az akkor még brit márkát, ami idő közben kínai kézbe került. Most utóbbi nemzet egy nagyravágyó polgára gondolta úgy, hogy ideje újra egyesíteni a két márkát.

Bár az is lehet, hogy egyszerűen csak szegény volt ahhoz, hogy egy igazi BMW 530Li-t vásároljon, hiszen utóbbiért a helyi gyártás ellenére is legalább 559 600 jüant (20,7 millió Ft) kell fizetni, míg az MG6-ost már 126 800 jüanért (4,7 millió Ft) haza lehet vinni. Ezek után már csak néhány bontott alkatrészre és némi kézügyességre van szükség, és kész a nagy mű.

Jelen esetben a fényszórókat és a hűtőrácsot is magába foglaló első lökhárítót adaptálták a kompakt kínai autó karosszériájára, és az egészet végül egy unalmas BMW színnel borították. Az egészet a Rover 75 felnik átvétele koronázza meg és teszi zavaróan hasonlatossá a német eredetihez, persze csak elölről nézve. Oldalról és hátulról már egyértelműen látszik a márkajelzés és a felirat ellenére is, hogy itt bizony csak egy MG6-os gurul, nem egy 5-ös sorozat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!