Az Opel magyarországi gyára húsz évvel ezelőtt kezdte meg a működését, előbb az autó- majd a motorgyártás területén. Idén utóbbi területen erősítenek az új Flex motorgyártás beindításával.

Az 1992 óta működő Opel motor- és hengerfejgyár mellett készülő új üzem évi 500.000 korszerű motort fog előállítani. A szalagokon egyedülállóan rugalmas technológiával három új generációs Opel motorcsalád darabjai készülnek majd: benzinesek és dízelek ugyanazon a soron az igényeknek megfelelő összetételben, arányban. A beruházás a terveknek megfelelően halad, csúszás  nincsen, a szoros határidőket tartani tudták a kivitelező cégek. A megmunkáló sorok gépei (főtengely-, blokk- és hengerfej-gyártó egységek) nagyrészt már megérkeztek, jelenleg a gépek telepítése, üzembe helyezése és képességvizsgálata van folyamatban.

2011-ben a vállalat közel 180 fővel kötött szerződést, ebből 32 mérnöki szintű új munkaerő. Ők részben a támogató területeken, részben a gyártómérnökségen, minőségbiztosítási osztályon dolgoznak, de a karbantartási pozíciókat is sikerült feltölteni.  Az idén további kétszáz-kétszázötven új dolgozóval bővül a Flex motorgyári létszám.

Szentgotthárdon tehát folyik a munka és folyik a visszaszámlálás. Az év végén induló Flex Motorgyár az Opel legkorszerűbb ilyen létesítménye lesz egész Európában, amely a cég legkorszerűbb motorjait fogja előállítani.  A kis, 1.400 köbcentinél nem nagyobb benzinmotorok, a közepes méretű, 1.6-os benzinmotorok és a közepes, szintén 1.6-os dízel motorok közös vonása a hatékonyság és az alacsony káros anyag kibocsájtás. Az új Opel motorgeneráció valamennyi tagja megfelel majd az Euro 6-os normának.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!