A Brilliance-BMW közös vállalkozás alapította a Zinoro nevű autómárkát kifejezetten azzal a céllal, hogy a kínai kormányzati törekvéseknek megfelelően környezetbarát hajtású autókat készítsenek. A kezdeti nagy lendületből visszavettek egy keveset, amikor nyilvánvaló lett, hogy a különféle ösztönzések ellenére se indult be az elektromos autók piaca, de azért a becsületükre legyen mondva elkészítették az első autójukat, a BMW X1-esből lett a Zinoro 1E.

November végén, a Guangzhoui Autószalonon lesz majd a világpremier, akkor már hivatalos képeken is láthatjuk, mire vezet az, ha a BMW nagyon nem akarja nevére venni a saját autóját. Az X1-esnél például a motorháztetőt és a csomagtérfedelet módosították, még a nyomát is eltüntették a veséknek. A hajtásról gondoskodó elektromotor is a BMWE terméke, az IB1P25B ugyanaz, amit például az i3-as is használ, teljesítménye 170 lóerő. Ami új, az a lítium-ion akkumulátor, amely a Ningde Times New Energy Technology nevű kínai cég terméke. A Zinoro 1E 2014 elején kerül a kereskedésekbe, az állami támogatások ellenére húzós, a hírek szerint 400 000 jüanos, azaz 14 millió forintos vételáron. Gondoljanak bele, ha mindezt BMW-ként adnák, még a presztízst is meg kellene fizetni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!