Daniel Wiggins kisteherautójával haladt egy londoni utcán, amikor a visszapillantójában megkülönböztetett jelzést használó rendőrmotorosokra lett figyelmes. Ahogy azt a KRESZ-ben is előírják, utat engedett nekik, azonban pechjére mindezt egy, a buszsávot figyelő kamera előtt tette, amely automatikusan elkészítette a büntetési képeket.

A rendőrök láttán Wiggins úr lehúzódott a buszsávba, a kamera fényképezett. A büntetés kiküldése maradt el, és így a fellebbezés lehetősége A rendőrök láttán Wiggins úr lehúzódott a buszsávba, a kamera fényképezett. A büntetés kiküldése maradt el, és így a fellebbezés lehetősége

Erről azonban Wiggins úr nem értesült, mivel az érintett önkormányzat „elfelejtette” értesíteni őt a büntetéséről, pedig ez egy automatikus folyamat lenne, így nem tudott fellebbezni sem a jogtalan pénzbírság ellen. Ennek létéről csak akkor értesült a szabályokat tisztelő sofőr, hogy egy közúti ellenőrzésnél kivették a sorból a rendszáma alapján, mondván fizessen rögtön 512 fontot (196 000 Ft), vagy azonnal lefoglalják autóját. A szobafestő végül ki tudta fizetni a büntetést, de ehhez a nyaralásra félretett pénzét használta fel, majd természetesen reklamált a hatóságnál. A Kingstoni tanács első körben egyszerűen visszautasított bármiféle jogorvoslatot, mondván kifutott a fellebbezési időből az érintett, de miután újságcikk lett a dologból, és a nyilvánvaló igazságtalanság kitudódott, hirtelen felülvizsgálták az esetet, és pár napon visszafizették a jogtalanul kirótt büntetést. Arról nincs szó, hogy bocsánatot kértek volna, vagy bármilyen más módon kárpótolnák Wiggins urat az elmaradt nyaralás miatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!