1901-ben alapították az AC Cars nevű vállalkozást, amely 100 évvel ezelőtt dobta piacra az első 2 literes motorral szerelt autót, ami 100 mérföld/óra (160 km/óra) feletti sebességet tudott elérni. Az ötvenes években a könnyű építésű AC Ace volt a mérföldkő, aztán a hatvanas években érkezett az a roadster, ami alapján Carroll Shelby megépítette a Cobrát – azóta is erről szól a márka.

A 120 Heritage Cobra elnevezésű, 12 darabos limitált széria öt színben lesz elérhető (AC Red fehér csíkokkal, AC Blue fehér csíkokkal, AC British Racing Green fehér csíkokkal, AC Yellow fehér csíkokkal és világoskék narancs csíkokkal), és 580 lóerő teljesítményű kompresszoros V8-ast kapnak. Az AC Cars szándéka szerint ezek lesznek az utolsó, belső égésű motorral szerelt autói, a jövőben ugyanis akkumulátoros-elektromos hajtásra állnak át.

Az ünnepi autók felszereltsége megfelelnek annak a Superblowernek, amelyet húsz évvel ezelőtt a centenáriumra készítettek, csak a motor lett erősebb az eltelt évtizedek alatt, a vételár 129 500 font.