A feszített tempó miatt örültek a magyar szakaszon autózó kollégák, hogy végre célba ért a Route 301 Budapesten, és beszámolhattak az autó hazai bevezetése alkalmából a tapasztalatikról. Kezdjük  legfontosabbal: az alapváltozat ára 3 millió forint alatt lesz, az ártárgyalások még folynak, a decemberi rajtig még van egy kis idő a pontos összegek véglegesítésére. A második legfontosabb dolog: tágas és kényelmes a Peugeot 301 utastere, és a vezethetősége is jó. Utóbbiról akkor győződtek meg a magyar sofőrök, amikor az elöl haladó autóról leesett az egyik kamera – hirtelen kormánymozdulattal sikerült kikerülni a műszaki eszközt, és nem estek le az útról sem.

A francia törzsgárda igen feszes tempót diktál, hiszen nekik a végcél elérése a legfontosabb, ennek megfelelően a fotózások tényleg csak egy-két felvételt jelentenek, és a videózást is gyorsan lezavarták, kávé- és cigiszünet se volt egyszer sem. Annyira tartják magukat a tempóhoz, hogy nem mertek rendes étteremben ebédelni sem, inkább gyorséttermi kaját esznek – nem a legfinomabb, de nem is kell egyéb mellékhatásoktól tartani, úgymint állandó toilett-keresés. Még egy apró információ: Győző kérdésemre se akarta elárulni, mekkora váltságdíja kért attól a pécsi diáktól, akit a csomagtartóba zárt, azt mondta, elégedjek meg azzal, hogy ő jól jött ki a dologból. A Peugeot 301-es decembertől lesz megvásárolható, de tesztvezetésre már most is lehet jelentkezni ezen a weboldalon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!