Fél évszázaddal ezelőtt nagyon előkelő lakókörnyezetnek számított Coral Gables városa, ezért hozták azt a helyi jogszabályt, amelynek értelmében tilos volt pickuppal a ház előtt parkolni estétől reggelig. Most népszavazáson törölték el a tilalmat.

A lakók körében változó fogadtatása van a döntésnek. Az idő közben már máshol élő egykori lakos, Lowell Kuvin például egy nyolc évig tartó pereskedéssel próbálta hatályon kívül helyezni a jogszabályt, de ez nem sikerült neki. Az önkormányzatoknak ugyanis joga van megszabni a házak megjelenését, és ebbe beletartozik az is, milyen autó áll a ház előtt. Első alkalommal 100 dollár volt a büntetés, visszaesőknek akár 500 dollárt is kellett fizetni egy-egy alkalomért. A már régóta a városban élők szerint nem jelentett gondot a tilalom, hiszen akinek például munka miatt kellett pickupot használnia, annak csak arra kellett figyelni, hogy este garazsírozza a járművet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!