A Niro alapján kínál elektromos szabadidő-autót a Kia, és az új Soul is csak ilyen hajtással jön Európába, de ez nem elég a dél-koreaiaknak, akik a New Yorki Autószalonon bemutatott HabaNiro nevű tanulmánnyal jelzik, hogy lenne még hely a kínálatban egy ilyen autónak.

A 4,4 méteres karosszériában négy ülőhelyet alakítottak ki, a lényeg jelen esetben a látvány, ezért elhagyták a B-oszlopot és egymással szembe és fölfelé nyíló ajtókat építettek be. A Kia Design Center America formatervezői mindezt 20 colos felnikkel és a C oszlopnál egy kontrasztos színű betéttel fejelték meg; ha ebben a formában nem is valósul meg az autó, a következő Niro generációnál merészebb megjelenést kapunk majd. Egy új kategóriát is kitaláltak az autónak, az Everything Car, azaz Minden Autó arra utal, hogy a családi autótól kezdve az üzleti felhasználáson át a sportos közlekedésig mindenre alkalmas a HabaNiro.

A technika két villanymotoros virtuális összkerékhajtást jelent, a hatótávolság meghaladja a 480 km-t, de se teljesítmény, se kapacitásadatot nem közöltek. Kiemelik még a teljes önvezető képességet, a huzatmentes szellőzést, és a vezető kedélyállapota alapján automatikusan üzemmódot választó R.E.A.D. rendszert.