Ralph Gilles, a Fiat Chrysler vezető tervezője épp a feleségével tartott hazafelé, mikor észrevett egy hatalmas balesetet. Ami ezután történt, azzal hőssé vált a férfi.

A baleset pontosan Gilles előtt történt az Oxford Leader beszámolója szerint, a Chrysler tervezője pedig azonnal cselekedett.

Az ütközés hatására ugyanis az egyik autó lángra lobbant. A balesetet okozó, égő Ford Edge-ből ki tudtak menekülni, ám a másik kocsiban, egy Ford Fiestában, bennragadt a sofőr és utasa.

Mivel Gilles félt, hogy ez az autó is lángra kap, a feleségének szólt, hogy gyorsan szálljon ki, és hívja a mentőket és rendőröket, majd a Jeep Wranglerével eltolta a Ford Fiestát a lángoktól.

Ekkor még a tűzoltók sem értek ki a helyszínre, megérkezésük után azonban gyorsan eloltották a lángokat és kiszabadították a Fiestában rekedt párt.

A beszámolók szerint a Chysler mérnöke a gyors gondolkodásával életet mentett, ugyanis csupán néhány másodperc kellett volna, és a másik kocsi is meggyulladhatott volna, benne a menekülni képtelen utasokkal…

Az égő Ford Edge utasa nem sokkal később a kórházban életét vesztette, mindenki más – köszönhetően a tervező gyors gondolkodásának – megúszta apróbb sérülésekkel.