Dél-Koreában rögzítette egy autó fedélzeti kamerája az alábbi balesetet, amely azzal kezdődik, hogy a külső sávban haladó személyautó valamiért a belső sávban haladó kamionnak ütközik.

Ezt pont úgy teszi, hogy befordul a teherautó elé, amely a rakomány miatt eleve nem csúcs-fokozatban halad, így ez a minimális terhelés-növekedést nem is érzi meg a sofőr. Az autóvezető biztos dudál, hiszen a kamionos egy pillanatra bekapcsolja a vészvillogót és lassít is egy keveset, de mivel továbbra se lát semmi problémát a tükrökben és maga előtt sem – a holttérben van a kocsi – egyszerűen továbbhalad. Az autó meg nagy nehezen, a másik irányba lefordulva, pont a szembe forgalomba csapódva távozik végül, a végkifejletet már nem látjuk. Könnyen lehet, hogy a kamionsofőr még az után se veszi észre, mi történt korábban, hogy leáll a telephelyen, hiszen nem valószínű, hogy a személyautó nagy kárt okozott a műanyag lökhárítóban, hiszen „puha” érintkezésük volt. A kamionvezetőt nem lehet hibáztatni, hiszen nem ő volt az okozó, és arról se ő tehet, hogy holttere van a járműnek, a személyautós meg figyeljen jobban, ha a volán mögé ül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!